GOD KONKURRANSE OG STOR SPENNING

”Roadtrip” med familien i Italia med godkjent uttelling. 2 helger med topp internasjonal konkurranse før påske, gir oss vanligvis en god pekepinne på om vi har gjort hjemmeleksen i vinter. I tillegg så har jeg fått testet senkepinne, samt utrolig nok Kenneth kjørte sterkt i Elite Menn på søndag ☺.

2 konkurranser med mange sterke ryttere på startstreken. Ritt jeg har deltatt i flere ganger før og som gir oss en del info om ståsted og form. Det er alltid godt å kjenne på følelsen av at en kan ligge foran og kjempe mot de beste. Være med og styre fart og aktivitet i fremste rekke er en god følelse. Det gir selvtillit og en god ”boost” for det som kommer senere i sesongen.

En skal ikke lenger tilbake i tid en et par år hvor jeg ville kalt en senkepinne for ”pyse- pinne”. Løypene i rundbaneritt internasjonalt har endret seg dramatisk gjennom de siste årene og flere og flere ryttere tyr til senkepinne i disse dager. Selv er jeg er å regne som nybegynner i denne sammenheng, men likevel overbevisst om at det er en stor fordel selv om det betyr pluss 300 gram på min Merida BiG NINE  sykkel.

Jeg er allerede overbevisst om at det følger mange fordeler med et slikt oppsett av min sykkel. Mer mulighet for bevegelse på sykkelen, mer trykk på forhjul som øker både kontroll og grep, som igjen generer mer og bedre flyt i utforkjøringene. For meg så har det vært en slik ”ahhhaaa” opplevelse på noe som en faktisk ikke trodde hadde noe særlig for seg.

Grunnen til at jeg først nå fikk satt senkepinne på sykkelen min, er årets VM XCO som går i Cairns / Australia i begynnelsen av september. Der møter vi en løype med teknisk, bratte utforkjøringer, mye stein og krappe svinger, samt drøye dropper. En senkepinne i den type løype gjør stor forskjell.

SEIER NUMMER 6 I NALS

Søndag kjørte jeg C1 i Nals, Marlene Sunshine Race Italiensk Cup, hvor vi trolig har deltatt mer en 10 ganger før. En fantastisk plass / område i Süd Tirol, like i nærheten av Bolzano. Jeg vant for sjette gang i år og det smakte like godt som tidligere år.

Fredag besøkte vi hovedkontoret til TEXmarket (Bolzano) som har vært min klesprodusent på sykkeltøy de siste 10 årene. De er ledende i Europa på sykkelbekledning, løping og ski i bransjen og vi er stolte over det samarbeidet vi har. Jeg har designet min drakt selv og den har en historie.

HOTELL WILMA

Vi bor alltid på Hotell Wilma når vi ”ferierer” i Nals og nyter dagene fullt og helt. Denne gang sammen med hele familien. Min far, min mor og Bjørnar har like stor trivsel og glede i det vi gjør som vi har og det gir meg mye energi. De var alle aktive i langesonene denne helgen og de gjør en solid jobb. Et lite, men solid ”Team” hvor alle bidrar med sitt.

(Området, plassen og hotellet kan helt klart anbefales dersom du skal på ferie til Italia denne sommeren, med eller uten sykkel).

Kort oppsummert så fikk vi kjørt 2 tøffe konkurranser med topp plassering. Jeg fikk testet tekniske ferdigheter og selvsagt motoren. Følelsen var best nå på søndag da vi har lagt bak oss en god treningsuke med masse hvile og lite annet. Mye kvalitetstid sammen med familien det gir topp energi. Da lades batteriene raskt.

Kenneth er rett og slett rå om dagen. Langing og sekundering av han og Bjørnar på høyeste punkt i løypen gjennom hele min konkurranse (min far bidro i langingssone 1 og gjorde en utmerket jobb). Så en kort oppvarming for Kenneth og start i Elite Menn like etter målgang og podium for meg. Veddemål var å kjøre på best mulig tid på de 5 rundene vi kjørte… jeg tapte denne gang (rå mann jeg har ☺).

Vi har landet hjemme til regn og vind og kulde. Det takler vi fint etter 10 flotte dager i Süd Tirol / Nord Italia. Solrike dager i fantastisk flott natur. Det gjør godt for både kroppen og toppen etter en lang vinter hjemme.

Neste konkurranse for Team MERIDA GunnRita blir Landsbyrittet på Randaberg om snaue 2 uker. Håper vi ses da ☺

Sykkelhilsen fra Gunn-Rita

www.gunnrita.com

@mtbgunnrita

#teammeridagunnrita

LES OGSÅ

Gunn-Rita Dahle Flesjå to extend contract with MERIDA

Rumours have been going around for a number of years, but now the most successful mountain biker of all time, Gunn-Rita Dahle Flesjå has finally decided to retire from active racing and to focus her cycling career on ambassador duties for her long-standing sponsor MERIDA Bikes.

Heading for the World Championships

The peak of the season is just around the corner. XCO World Championship in Lenzerheide (SUI), followed by the Worlds Marathon in Auronzo di Cadore (ITA). Both events and tracks suits me fine.

I love championships

On Sunday we have the European Championship XCO in Italy I feel good and healthy and well prepared. A great Norwegian Team with strong juniors and U-23 men that will show the norwegian colors with pride.

Gunn-Rita signs with Lake cycling shoes

Gunn-Rita Dahle Flesjå’s career is unparalleled. For over 20 years she has been a part of mountain bikings world elite, and the queen of MTB is hungry for more! After the demise of the Multivan Merida Team at the end of the 2016 season Gunn-Rita has been working to continue cycling at the highest level. The Norwegian Lake and Merida distributor, Stians Sport AS, were quickly in contact. Together with Merida and Stians Sport AS, Gunn-Rita has formed a Norwegian UCI team for the next two seasons. Gunn-Rita Dahle Flesjå’s career is completely unique: she began cycling for Stians Sport AS / Merida in 2002, and has been with the Multivan Merida Bike Team from the beginning. Throughout her 20 year career Gunn-Rita has won 10 World championship titles, 8 European championships, and 29 world cup races. She is the most successful World Cup mountain biker of all time.