PRESSEMELDING: Legger opp som profesjonell terrengsyklist

Legger opp som profesjonell terrengsyklist – fortsetter som fulltidsyklist

Jeg ønsker herved å informere om at jeg nå avslutter min 23 års lange proff- karriere og går over i en rolle som ambassadør for Merida og fulltidsyklist.

Sesong 2018 har vært nok en suksessfull sesong.

  • Vi vant vårt 20 internasjonale mesterskapsgull for Norge (EM Marathon Spillinbergo 23. April).
  • Vi tok vår 30 verdenscupseier i Andorra 15.juli.

Vi satte som mål helt tilbake i 2006 (en sen ”rød-vins” kveld) at vi skulle klare 30 WC seire, samt å vinne 10 VM gull. Den gang virket det som et ganske så uoppnåelig mål! Det tok kanskje noe lenger tid enn hva vi hadde regnet inn, men da smakte det da også ekstra godt ”på overtid” å nå denne målsetningen denne sommeren.

Jeg driver en idrett /livsstil som millioner av mennesker driver over hele verden og derfor snakker vi aldri om å legge opp i min idrett. Vi kan leve livsstilen resten av livet. Det er alltid nye eventer, sykkel- festivaler, single trails og majestetisk natur som venter på oss der ute et sted, verden rundt.. Som mange vet så er mitt motto; ”Keep on riding”. Håper og tror jeg møter mange der ute som søker eventyr og utfordringer på to hjul i årene som kommer også.

Jeg vil gjerne benytte denne anledning til å takke alle som har støttet oss gjennom karrieren (dere er mange), hatt troen på oss og gitt oss motivasjon. Samt alle de/ dere som ikke har hatt troen  på oss da dere har også gitt oss stor motivasjon.

Først og fremst så vil jeg takke min ektemann og coach, Kenneth, som har støttet meg og stilt opp i medgang og motgang helt siden vi hadde våre første sykkelturer sammen vinteren 1998/99.

Stians-Sport og Merida Internasjonalt har vært en stor del av vår suksess og det er vi stolte og takknemlige for. Vi har hatt med oss solide sponsorer på veien mot nye mål  og triumfer.

Takk til vår kjære familie som alltid har stilt opp. Uten dere hadde ikke denne reisen vært mulig å gjennomføre.

Sykkelhilsen Gunn-Rita Dahle Flesjå

Meritter

Første WC seier Kristiansand 1996, første VM gull Karpun 2002, OL gull Athen 2004, totalt 20 mesterskapsgull, 30 verdenscupseire, totalt 72 verdenscup podium, totalt 31 mesterskaps- medaljer, ca 300 seiere totalt i Elite/UCI.