Spennende konkurranseperiode: neste stopp blir WC åpningen

I dag ble jeg nummer 4 på HC Dachtein Salzkammergut MTB grand Prix i Østerrike. Kjempet lenge topp 3. Jeg fikk den matchingen jeg trengte en uke før verdenscupåpningen i Nove Mesto Tjekkia. Nå er det hvile og overskudd som gjelder for å være tipp, topp klar for første møte med verdenseliten i terrengsykling.

Løypen her i Obertraun bød på bratte og lange bakker, både opp og ned, mange dropper, utallige svinger og flere ”rock-garden”. Det er hele 5 uker siden jeg forrige gang kjørte rundbaneritt, så det passet meg utmerket å få kjørt en tøff teknisk løype nå i forberedelsene til verdenscupåpningen neste helg.

Slike håndlaga løyper som her, er spesielle å kjøre og jeg knotet fælt de første 2 rundene. I går punkterte jeg hele 2 ganger på trening, så i dag kjørte jeg IKON EXO for å være mer på den sikre siden. Noe tung følelse i dag og helt på max, men jeg trengte virkelig en real utblåsning med tanke på kommende helg.

NY MERIDA SYKKEL – HERLIGE DAGER HJEMME

Jeg har fått kjørt inn min nye spesial- designa Merida sykkel som jeg har trent på denne uken og som ble testet ”hardt” i dag. Den er lekker i sin gammel rosa prakt som står perfekt til min nye drakt for sesongen. Det er Fatcreation i UK som står bak lakkeringen av mine 2 nye Merida ”glis” og de skal gå fort i år 

Vi fløy fra Stavanger fredag morgen etter en herlig periode hjemme. Forrige uke fristet med litt sommerlige dager og de nyttet vi til fisketurer og grilling sammen med Bjørnar. Da snakker vi om skikkelig avkobling og hvile for toppen. Det er noe som lader batteriene fullt opp.

Nå skal vi hvile masse frem til helgen og første møte med verdenseliten for sesongen og det gleder vi oss til. Vi tar en rolig dag her i Obertraun i morgen med en trilletur etter frokost, så en god tøy- og bøy økt, hvile på sengen og en god dobbel massasje (bein, rygg og armer). Tirsdag morgen pakker vi bilen og kjører direkte til Nove Mesto na Morave i Tjekkia hvor vi bor på skiarenaen hvor selve WC rittet arrangeres.

Jeg håper og tror at de fleste av dere som liker å bruke sykkelen har komt godt i gang med sykkelsesongen og har spennende mål for sommeren slik som jeg har. Ønsker dere alle lykke til, flotte turer og mye moro sammen med to-hjulingen.

Sykkelhilsen fra Gunn-Rita og Team Merida GunnRita

NB! Husk LIVE sending på søndag fra WC Nove Mesto på RedBullTV 

LES OGSÅ

Oppkjøring ny sesong – siste sesong som profesjonell

En bra utstyrt sykkel er viktig når en går vintermånedene i møte her hjemme. Bra lys, heldekkende skjermer, solid utstyr og ramme. Gore-Tex klær er et MUST. Vi har startet oppkjøring til ny sesong og det blir min siste som profesjonell rundebanesyklist.

FART OG SPENNING PÅ LANDEVEGEN

Høy fart, spisse albuer og mye støting er noe en må bli vane med når en konkurrere på landevegen. Helgens opplevelse i Luxembourg, sammen med landslaget, ble en opptur på alle måter.

CYPRUS SUNSHINE CUP

Sunshine, single trails, adrenaline, excitement, power in the legs, lactat all over…life is good on Cyprus if you like riding your bike. It is my fourth year I start my season here on the sunny island and I just love it.

Gunn-Rita signs with Lake cycling shoes

Gunn-Rita Dahle Flesjå’s career is unparalleled. For over 20 years she has been a part of mountain bikings world elite, and the queen of MTB is hungry for more! After the demise of the Multivan Merida Team at the end of the 2016 season Gunn-Rita has been working to continue cycling at the highest level. The Norwegian Lake and Merida distributor, Stians Sport AS, were quickly in contact. Together with Merida and Stians Sport AS, Gunn-Rita has formed a Norwegian UCI team for the next two seasons. Gunn-Rita Dahle Flesjå’s career is completely unique: she began cycling for Stians Sport AS / Merida in 2002, and has been with the Multivan Merida Bike Team from the beginning. Throughout her 20 year career Gunn-Rita has won 10 World championship titles, 8 European championships, and 29 world cup races. She is the most successful World Cup mountain biker of all time.