MERIDA avslutter sitt sponsorat med Multivan Merida UCI-terrengsykling Team

Etter 16 suksessrike år avslutter Merida samarbeidet med Multivan Merida Biking Team. Med mer enn 30 World Cup seiere, 15 VM-titler, 15 europeiske og utallige nasjonale titler, samt olympisk gull og sølv medalje har man gjort dette laget til det mest vellykkede UCI Mountain Bike teamet i historien. Avslutningsvis på 2016 sesongen, finalen i Vallnord/Andorra klarte teamet å vise sin styrke igjen, ved å sikre tre andreplasser.

Den rent strategiske beslutning om å gå bort fra terrengsykling på UCI-nivå gir oss muligheten til å ta en "observatør rolle", kommenterer director of Sports Marketing Andreas Rottler. «MERIDA vil helt sikkert være tilbake i terrengsykling på dette nivået etter en tid med refleksjon og nytenking», fortsetter Rottler.

Teamet ser tilbake på 16 år med vellykket internasjonal konkurranse med en enestående lagånd. «På vegne av hele laget ønsker jeg å uttrykke mitt dypeste takk til alle som har fulgt oss på vår reise», sier Teamleder Fabian Aust.

Merida importøren i Norge, Stians Sport AS vil sammen med Gunn-Rita prøve å finne en løsning for videre satsning på toppnivå mot VM tempo i Bergen 2017 og UCI terreng. Gunn-Rita har tross sin alder fortsatt å vise at hun mestrer nivået, blant annet med andreplass på siste verdenscup i 2016! Nå håper hun at norske bedrifter vil være med og gjøre videre satsning mulig:

"Jeg synes det er leit at Merida nå velger å legge ned satsningen på Multivan Merida Biking Team, men håper å kunne finne en løsning sammen med Merida i Norge for fortsettelsen. Jeg er ikke helt klar til å gi meg enda, og har blant annet satt VM tempo i Bergen 2017 som et av mine hovedmål for neste sesong. Nå venter en hektisk periode fremover der vi gjerne ønsker å komme i dialog med norske sponsorbedrifter som kan være med å bidra. Sammen med Stians Sport / Merida Norge og satsningen på fremtidens sykkelhelter i Team Merida Grassroot tror jeg vi vil kunne få til noe vel så bra som også kan være med på å bygge om rundt fremtiden innen norsk terrengsykling!"