Merida Store fondet 2017

Nå kan vi endelig kunngjøre tildelingen av tilskudd fra Merida Store Fondet 2017. Det er med stolthet og glede at vi har valgt tre prosjekter for den første tildeling av hva som er ment å bli et årlig utbytte som tar sikte på å hjelpe små eller store sykkelprosjekter og dermed sykkel og sykling i Norge.

Merida gir 1% av omsetningen (eks mva) fra Meridastore.no tilbake til sykkelsporten og har hatt åpent for søknader fra januar til mars. Det har kommet mange søknader til prosjekter som er helt i tråd med det som er formålet med Merida Stor fondet.

Son Bike days

Soon CK fikk støtte fra Merida Store fondet til arrangementet Son Bikedays. Son Bikedays er en sykkelfest for barn i alderen 6 - 16 år. Her får de bryne seg på tekniske øvelser, trial løyper, og rundbane etter jaktstart prinsippet.

CK Toten Tråkk

Ck Toten Tråkk fikk støtte fra Merida Store fondet til innkjøp av sykler til junior avdelingen, for å ha mulighet til og låne ut sykler for de som ønsker å prøve først. CK Toten Tråkk ønsker å bygge opp sin egen junioravdeling siden det har vært svak rekruttering siste 2-3 åra.

FIRE – Stiftelsen Ett skritt videre

FIRE tilbyr et sosialt og sportslig fritidstilbud til tidligere rusmisbrukere og andre som ønsker et trygt miljø. Stiftelsen har fire kjerneverdier det hele tiden jobber etter: toleranse, ærlighet, mestring og glede. Disse reflekterer helhetstanken visjonen og er basert på: å bidra til å dekke en person sine behov for en meningsfull fritid, utdanning, arbeid og nettverk i et trygt miljø. Målet med arbeidet er å hjelpe medlemmene til å komme seg ett skritt videre gjennom aktivitet.

Terje Stølan fra Fire stiftelsen forteller at støtten fra Merida vil komme godt med i det fortsatte arbeidet:

"- Sykling er en av de mest populære aktivitetene vi har i FIRE. Vi starter opp med treninger to ganger i uka i april og holder det gående til september. Midt på sommeren kjører vi på med tre treninger som en oppkjøring mot målet for mange; deltagelse i Birkebeinerrittet. Vi er også med på landeveisrittet Smøla rundt. I Kristiansund er tilbudet populært og i fjor (2016) var det 9 stykker fra FIRE Kristiansund som fullførte Birkebeinerrittet. I tillegg kommer alle som var med på treninger men som ikke hadde som mål å sykle rittet. Totalt var det 26 deltagere på sykkeltreningene i 2016."

Merida Store Fondet 

Etter årsavslutningen i 2016 kommer 1% av omsetningen (eks moms) i Meridastore.no til å avsettes i et fond. Vi åpner da for søknader om bidrag til norsk sykkelsport og sykling. Det kan være alt fra lokale klubber som vil utvikle virksomheten for barn og unge, sykkelskoler eller for de som ikke kan eller har råd eller støtte til utøvere som har ambisjoner om å nå verdenseliten. Alle søknader kommer til å behandlas av Stians Sport AS/Merida Norge. Søknadsperioden starter i januari 2017. Så tenk på at for hver ordre i Merida store, så går 1 % (eks moms) tilbake til sykkelsporten i Norge.

Har du spørsmål eller lurer på noe om søknadsprosessen eller Merida fondet, kontakt:

Jonatan Havnevik Giske: jonatan@stians-sport.no, eller tlf: 22 51 55 15

LES OGSÅ

Merida Store Fondet 2017: FIRE – Stiftelsen Ett skritt videre.

Nå kan vi endelig kunngjøre den første tildelingen av tilskudd fra Merida Store Fondet. Det er med stolthet og glede at vi har valgt å tildele FIRE Stiftelsen og prosjektet "Ett skritt videre" den første tildeling av hva som er ment å bli et årlig utbytte som tar sikte på å hjelpe små eller store sykkelprosjekter og dermed sykkel og sykling i Norge.

Søk Merida Store fondet

Søknad er for øyeblikket stengt. Ny søknadsrunde vil komme i 2018

Gunn-Rita signs with Lake cycling shoes

Gunn-Rita Dahle Flesjå’s career is unparalleled. For over 20 years she has been a part of mountain bikings world elite, and the queen of MTB is hungry for more! After the demise of the Multivan Merida Team at the end of the 2016 season Gunn-Rita has been working to continue cycling at the highest level. The Norwegian Lake and Merida distributor, Stians Sport AS, were quickly in contact. Together with Merida and Stians Sport AS, Gunn-Rita has formed a Norwegian UCI team for the next two seasons. Gunn-Rita Dahle Flesjå’s career is completely unique: she began cycling for Stians Sport AS / Merida in 2002, and has been with the Multivan Merida Bike Team from the beginning. Throughout her 20 year career Gunn-Rita has won 10 World championship titles, 8 European championships, and 29 world cup races. She is the most successful World Cup mountain biker of all time.

TOO OLD TO LEARN FROM THE YOUNG GUNS!!!?

Trainingcamp with the Norwegian National Team here in Sandnes/ Norway this weekend. We had sun, in fact it felt like spring, we had cold wind and we had rain and hail this last day. We trained in Vagleskogen, Melseheia and Njåskogen, fantastic trails for us that loves of road riding...trying to show the "Creme dela Creme" of my local trails.