Sesongplan Marius Elvedal

Sesongen nærmer seg og vintertreningen har gått som planlagt. I januar hadde jeg 2,5 uke på Gran Canaria hvor det viktigste var å få mange mil i beina på sykkelen, men også opprettholde den gode jobben jeg hadde gjort på svøm og løp.

Jeg har prioritert svømmingen høyt i vinter da det er håpløst å fortsette satsingen i pro-feltet og være på det svømmenivået jeg har hatt tidligere. Heldigvis ser det ut som at timene i bassenget i vinter gir resultater, så jeg har håp om å henge bedre med etter svømmingen i år. Dette vil føre til mindre stress på sykkelen, og jeg kan forhåpentligvis klare å sykle bedre og fortere også. I tillegg har jeg holdt meg skadefri siden alle problemene jeg hadde i 2015 og 2016 sesongene, og jeg har dermed fått god kontinuitet i løpingen.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra 2 ukers trening i Barcelona. Der var det mer fokus på trøkk i øktene fremfor og bare samle timer. Jeg hadde også med temposykkelen for å få jobbet mye i tempostillingen. Jeg bodde med to franske triatleter, og ble pushet bra på løpingen spesielt. I tillegg svømte jeg de fleste av øktene med den lokale triatlonklubben der og fikk mye input og bra matching. Treningen gikk veldig bra, og jeg fikk mye bra svar.

Konkurranseplanen min begynner å bli fullstendig og ser foreløpig slik ut:

- Cannes International Triathlon - 16. April

- Ecotrail 30 km – 20. mai

- Challenge Venezia - 11. Juni

- Norseman - 05. August

- Challenge Tønsberg - 27. August

- Xterra European Championship 3. September
Cannes International Triathlon er om kun 2,5 uke, denne vil i hovedsak bli brukt som gjennomkjøring og for å komme i gang med sesongen. I tillegg blir det en god test på form, og få målt kreftene opp mot de beste utøverne i verden.
Hovedmålene i år er Challenge Venezia og Norseman. I Venezia er målet å sette en solid tid og ny pers. Norseman skal jeg kjøre for første gang. Veldig spent på denne konkurransen, det er en løype som burde passe meg bra siden jeg både sykler og løper bra i bakkene. Den største utfordringen blir nok å måtte være enda mer tålmodig enn i en vanlig fulldistanse, og klare å stå hele løpet ut.
Nå er alt fokuset på Venezia, og etter den vil jeg rette fokuset mot Norseman. Jeg vil kjøre noen konkurranser mellom disse to for å bryte opp treningen litt og for å toppe formen. Mest sannsynlig blir den en halvdistanse i starten av juli, og en eller to olympiske. Hvilket det blir har jeg ikke bestemt meg for enda.
Deretter skal jeg også i år kjøre Challenge Tønsberg, også skal jeg kjøre EM Xterra i Danmark helgen etter. Gleder meg til å konkurrere med terrengsykkel igjen, og se hvor godt jeg kan gjøre det der. Etter EM Xterra blir det enten mer Xterra, eller en fulldistanse til på høsten.

 

received_10158039768995534received_10158039767780534

 

 

 

 

 

Også i år sykler jeg på Merida Warp Tri 7000-E, blir min tredje sesong på denne modellen og jeg begynner å få jobbet inn en veldig god posisjon. Spent på å se hvor raskt den tar meg fra T1 til T2 i år. Nytt av utstyr på sykkeldelen i år blir at jeg skal bruke Kask hjelmer. Kask Bambino tempohjelm passer posisjonen min veldig fint, siden jeg ser mer ned enn opp når jeg sitter i tempostilling. Da er en hjelm med rundere og kort «hale» mer gunstig.

 

Gleder meg til å komme i gang med sesongen!
Marius