Terrengskolen S7E4: Dropp med Vestavik

TERRENGSKOLEN (S7E4) - Slik tar du kontroll over de skumle droppene. Ekspertene Aslak Mørstad og Brage Vestavik forklarer.

Terrengskolen og sykkelekspert Aslak Mørstad har reist til Trysil for å treffe utforproffen Brage Vestavik. Som vanlig er det med en viss bismak av frykt, når en skal prøve seg mot 19-åringen som nylig landet en 6. plass i den ekstremt respekterte Red Bull Hardline.

– Brage, hva er egentlig forskjellen på et dropp og et hopp? spør Aslak.

– Den store forskjellen er at du faller ned fra noe når du dropper. På et hopp, hopper du gjerne oppover. Da gjelder det å «falle» ned i landinga på riktig måte, svarer Brage.

I denne episoden er riktignok ikke Aslak på glattisen i det hele tatt, for dropp er noe den gamle ringreven er vant med. Så da er det lite i veien for at han kan følge etter Brage på de svarteste stiene i Trysil. I neste episode, derimot. Da skal vi ut og hoppe i parken, og da blir det mer utfordrende for Mørstad.

TERRENGSKOLEN

Senere i serien skal Aslak Mørstad hjelpe oss til å bli bedre på å sykle. Utfortalentet Brage Vestavik er fortsatt med, og forhåpentligvis får vi Aslak til å gjøre ting han ikke kan på sykkelsetet. Dessuten skal vi tilbake til Trysil for å sykle landets mest tilrettelagte sykkelmekka.